Home Social Media Jak dodać relację na Instagramie?
Social Media - 10 listopada 2019

Jak dodać relację na Instagramie?

Dodawanie relacji na IG krok po kroku

Jak dodać relację na Instagramie? Zaraz po włączeniu aplikacji Instagram na urządzeniu mobilnym, w górnej części ekranu ukaże nam się okrąg z małym plusikiem przy jego obwodzie, który podpisany jest „Twoja relacja”. Po kliknięciu w opisane miejsce aplikacja da nam automatyczną możliwość zrobienia zdjęcia lub krótkiego filmiku. Jeżeli jeszcze nie udostępniliśmy aplikacji dostępu do naszej kamery i mikrofonu, to żaden problem, ponieważ taki komunikat z pozwoleniem o zgodę pojawi się na ekranie.

Jak dodać zdjęcie na Instastory?

Kiedy uda nam się już dobrać odpowiednie walory świetlne i artystyczne, a zdjęcie wyszło idealnie, można się nim w bardzo prosty sposób podzielić ze światem poprzez kliknięcie napisu „Wyślij do” widniejącego w prawym dolnym rogu ekranu. Naciśnięcie tego wizualnego przycisku nie powoduje jeszcze udostępnienia zdjęcia, więc nawet jeżeli dotknęlibyśmy go przypadkowo, to nie ma się co przejmować – zawsze można kliknąć strzałkę powrotu, którą widać w lewym górnym rogu. Kiedy jednak jesteśmy pewni swojego zdjęcia/filmiku, należy wybrać do kogo chcemy wysłać naszą zawartość. Musimy zadecydować czy chcemy, aby nasz post był widoczny dla każdego (wtedy klikamy przycisk „Udostępnij” widniejący przy napisie „Twoja relacja”), czy też może tylko dla oznaczonego wcześniej grona najbliższych znajomych (przycisk „Udostępnij” leżący przy frazie „Tylko bliscy znajomi”), albo do osobiście wybranych osób/osoby (przycisk „Udostępnij” przy nazwie użytkownika, który ma być adresatem”).

W razie pomyłki adresata na tym etapie, można jeszcze szybko cofnąć naszą wpadkę poprzez kliknięcie przycisku „Cofnij”, który będzie widniał przy osobie, do której wysłaliśmy wiadomość. Jeżeli jednak jesteśmy pewni tego, na co właśnie daliśmy zgodę, możemy się już odprężyć i patrzeć jak przy adresacie pojawia się napis „Wysłano” świadczący o sfinalizowaniu działania. Ostatnim krokiem jest jedynie powrót do głównego interfejsu aplikacji poprzez naciśnięciu przycisku „Gotowe”, który widać w dolnej części ekranu, chyba że mamy ochotę, aby podzielić się naszym dziełem z kimś jeszcze innym – wtedy wystarczy zaznaczyć kolejnego adresata, tak jak było to opisane wcześniej.

Zobacz też:

Sprawdź również

Jak usunąć konto Snapchat?

Snapchat w okresie swojej świetności posiadał ogromną rzeszę oddanych użytkowników. Dobrze…