Home Social Media Jak usunąć konto na TikToku nie znając hasła
Social Media - 1 maja 2020

Jak usunąć konto na TikToku nie znając hasła

Kasowanie konta TikTok bez znajomości hasła

Dawno temu założyłeś Tik Tok, ale już z niego nie korzystasz? Chcesz usunąć swoje konto w aplikacji TikTok, ale nie wiesz jak to zrobić, bo zapomniałeś hasła? Nie chcesz, żeby Tik Tok nadal dysponował swoimi danymi? W takim razie przeczytaj ten tekst i dowiedz się, jak w prosty sposób pozbyć się problemu.

Jak usunąć konto TikTok bez hasła?

Aby usunąć konto na Tik Tok, najpierw musimy się na nie zalogować. Jeśli nie pamiętamy hasła, wystarczy, że podamy adres e-mail lub nazwę użytkownika i klikniemy przycisk nie „pamiętam hasła”. Wtedy aplikacja wysyła nam e-mail lub sms z linkiem, po kliknięciu, w który możemy zresetować stare i ustawić nowe hasło.

Sprawdź również kurs TikTok’a „TikTok od A do Z Podręcznik”. Znajdziesz tam ciekawe informacje o tym, jak skutecznie prowadzić konto w tej aplikacji.

Kiedy już zresetowaliśmy hasło, należy zalogować się za jego pomocą na swoje konto w aplikacji. Wpisujemy nazwę użytkownika lub e-mail oraz nowe, odświeżone hasło.  Kiedy już jesteśmy zalogowani, musimy wejść w ustawienia. Robi się to, klikając w trzy kropki znajdujące się w prawym górnym rogu. Na samej górze listy widzimy napis „zarządzaj kontem” i właśnie w tę sekcję wchodzimy. Po zescrollowaniu na sam dół ekranu zobaczymy opcję pożądaną opcję „usuń konto”. Kiedy klikniemy na te słowa, zostaniemy przekierowani do pola weryfikacji, w którym wprowadzając hasło, musimy potwierdzić, że decydujemy się na zamknięcie konta. Kiedy już to zrobimy, system zapozna nas z listą rzeczy, z których rezygnujemy, usuwając aplikację TikTok.

Lista będzie zawierała następujące punkty:

  • nie będziesz w stanie zalogować się do TikToka z tego konta,
  • utracisz dostęp do wszystkich opublikowanych przez siebie filmików,
  • nie będziesz w stanie uzyskać zwrotu pieniędzy za zakupione przedmioty,
  • informacje, które nie są przechowywane na koncie, takie jak wiadomości czatu, mogą być nadal widoczne dla innych osób.

Aby dokonać ostatecznego usunięcia konta na Tik Toku, po przeczytaniu listy należy kliknąć opcję „usuń konto” znajdującą się na samym dole ekranu, a następnie potwierdzić swoją decyzję. W ten sposób dezaktywujemy nasze konto na trzydzieści dni, podczas których nie będzie ono widoczne. Jeśli w ciągu tego czasu nie skorzystamy z konta, zostanie ono trwale i ostatecznie usunięte.

Zobacz inne nasze artykuły na temat TikToka:

 

2 Comments

Sprawdź również

Relacje na FB – czym są i o co w nich chodzi?

Co to są relacje na Facebooku? W dzisiejszych czasach praktycznie każda osoba korzystająca…